Joannes och Knuttes Fiskesida 

torsdag 18 januari 2018

Start
Australien
Vännerna
Senaste
Fotogalleri
Gästbok

 

Senaste.

Nyheter 15/1 2018

Nytt År o ute på sundet med båten. Kaaaaalt  men lite torsk blev det. Joanne fick 1 första dagen o sen blev det 4st torskar nästa dag med.

                    

 

26/6-16. Ett par gånger på Ringsjön samt 1 gång i Tollerups-sjön och där blev det 2 Regnbågar i hyfsad storlek. I Ringsjön har det blivit Gädda, Gös och Abborre men bara av mindre storlek. Skaffat nytt ekolod och plotter till båten så nu väntar vi bara på bra väder att gå ut på sundet.

 

 01/01-16. Måste bara ut idag. Mycket vatten så inte lätt att nå åkanten. Ett par timmars fiske blev det men ingen fisk, försöker igen när vattenståndet gått ner.

 

20/09-15. Fiske i Ringsjön idag. Började dåligt  Joanne tappade en rikligt stor Gädda intill båten. Tog wobbler tafs  och den var mer än metern lång. Sen fick vi en hel del Abborrar i hyfsad storlek o Joanne tog 1 Gädda till men bara en 3kilos. 3 Gösar blev det med. Så en riktigt bra dag i alla fall..

30/08-15.Barsebäck med båten o frugan, hon har jobbat hela natten o ska jobba igen men ville ut. Fick en massa sill  samt 1 liten torsk o vittling. Nästa gång skall vi pröva trolla efter Öring.

 

24/815. Det blev Kävlingeån idag men inte ett liv. Skön dag i alla fall o jag tar dom nästa gång.

 

En dag uppe i Blekinge närmare bestämt i Hasslö. 2 timmars körning tidigt men det det var det värt. Fick en hel del  Gäddor även om de bara var små. En kanon dag med mina vänner Arne o Agneta. Draget Arne använde är inte att leka med!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Han sa skeddrag på 40g och jag trodde det var ett skämt men nej.

 

 

 

78-15. Ut på sundet igen då de lovar kanonväder. Vår vän Gert följde med och vilken dag vi hade. Sol lite vind o massor av fisk. Vi tog 55 Torskar sen blev det en massa Sill med samt 2 st Makrill. Största Torsken vägde 5kg. Joanne fångade sig själva i handen med men med hjälp av Gert, kniv samt tång fixade vi det. Händer alltid något när vi är ute.

 

12/8-15.Fiske på Ringsjön idag. Det blev äntligen lite Gös och som vi väntat på det. 7 st fick vi varav vi tog hem 4som var i hyfsad storlek. Vädret kunde inte varit bättre.

 

 

En riktigt efter längtad tur i Sundet. Äntligen bra väder när vi var lediga. Det blev lite torsk samt lite sill med. Sen tog strömmen slut på batteriet men en Räddare i nöden, vår kompis Gert fixade det. Han hade turligt nog en vän som var ute o fiskade på nästan samma ställe och hjälpte oss in. Lite äventyr blev det. Nu finns även extra batteri i båten.           

 

 

 

17/04-05. Flyttade båten till Krutmöllan  för det var för mycket skit i Rinnebäck. Låset avklippt båten vid sidan om saknas. F.N kan de inte se vad som är mitt o ditt. Ja ja Rillebiff o jag tog några gäddor  o en Abborre idag. Det var ingen tävling men JAG VANN.

 Skön kväll o Tack Rickard.

06/04-15. Lite fiske i Rinnebäck ikväll. Hoppades på en fin Gädda eller en Öring men bara 3 små Gäddor blev det. Kunde se de lite större Gäddorna leka vid sidorna av ån. Kallt var det med men med frugan som tog 2 av Gäddorna är det alltid varmt  o kvällen var fin. Nästa gång tar vi de stora.

 

22/03-2015. Rinnebäck igen med lilla båten men fy f.n vad det var kallt. Jag tog en liten Gädda på en Rappala 7cd GFR och Joanne tog en Gädda o en fin Öring på en Rappala 7cd  Fire tiger. Skön dag förutom kylan.

 

 

17/3-2015. Kallt idag i den sydostliga vinden men ut med båten igen och  det blev ytterligare en Öring för mej medan Joanne fick ett par Gäddor. Nu börjar de bli lite större så snart kan det nog bli en som duger till middag.

 

13/3-2015. Provade vår lilla båt nere i Rinnebäck idag. Den gick fint i ån och vår lilla elmotor räckte mer  än väl. Vi fick en hel del små gäddor men väntar på de riktigt stora. En Öring blev det med och den vägde 3,6kg. Som vanligt var det på en Rappala 9cm FT.

 

 

20/2-2015. Krutmöllan idag men lite mycket vatten i ån och lerigt längs kanten. Ingen fisk idag.

 

 

13/2-2015. Fiske ett litet tag idag och det blev en liten Öring som fick gå tillbaka. Men skoj att känna fisk igen.

 

20/1-2015. Ned till Kävlingeån med spöet i bilen men vad såg jag? Jo ännu högre vattenstånd än förra gången. Ja ja måste försöka fiska lite ändå. Det blev ingen fisk men jag försökte i alla fall. Nu väntar jag nog någon vecka innan nästa försök.

 

4/1-2015.  Nytt fiskekort inhandlat till Kävlingeån så måste bara fiska lite idag. Mycket högt vattenstånd och kallt i vinden men dammet försvann ifrån min utrustning .

Ingen fisk i sikte men vad gör det.

 

 

29/04-2014. Sundet ligger spegelblankt idag och vi är ute med båten för lite fiske. Riktigt skön dag o det blev ett tiotal torskar samt 3 Rödspättor. Vilken Dag.

 

26/4-2014. Ned till Ringsjön och hoppas på Gös. Blåsigt o inte ett hugg men kaffet smakar fin när man är ute.

 

20/4-2014. En tur på ett blåsigt Öresund. Svårt att få ned pilkarna då vi drev snabbt men vi tog 4 fina torskar ändå och solen sken på oss hela dagen.

                                       

 

19/4-2014. Premiär med båten idag och det blev på ett nästan vindstilla Ringsjön. Den går som en dröm, sen blev det fina Gäddor med o det är inte helt fel.

                                                    

 

10/3-2014. Ned till Krutmöllan ett par timmar men det gav inget, så idag blev både Joanne o jag F.F. Men vilket väder och snart måste fisken komma igång.

 

3/3-2014. Första fisketuren på länge och det blev Krutmöllan idag. Kallt och mycket vatten men en Öring tog betet till slut. 2,5kg och den högg på en Rappala 7cm. Skönt o det blir fler turer nu. Båten målas i helgen , sen blir det sundet med.

 

 

13/12-2013. Limhamn idag och lite skrubbefiske. Vi kom hem med 11 fina skrubbor samt 2 vittlingar. Kanonfiske och hyfsat väder. Skulle varit kul att ta ut båten men inga vinterdäck på släpen o dubbdäck på bilen.

 

 

02/12-2013. Västra hamnen idag och det blev några skrubbor samt 1 vittling. Tappade många men vad hjälper det.

         

20/10-2013. Lite spättefiske i Malmöhamn gav Joanne 2 skrubbor samt 2 Torskar. Ja ja själva blev jag utan men som tur var så hade vi hamburgare med som jag kunde grilla.

 

 

03/10-2013.Semester idag o ut med båten i Barsebäck. Ja det blev inte så mycket fiske för styrvajern la av. Men men men Till Höörs Båt o Fritid ny hydraulisk styrning o sen bidde det en 60hk 4stroke Suzuki motor med så nu kan vi snart trolla igen.

                                         

01/10-2013 Ett sista försök för året i Kävlingeån. Lite vatten o ingen fisk men en helt underbar kväll. Många ankor som väntar på mat. Vi får ta Öringarna till våren istället. Imorgon blir det Barsebäck med båten o hoppas på torsk o flundra.

23/09-2013. Idag var vi ute på Ringsjön och provade vår nya båt. Blåste en hel del men det märktes knappt i båten. Fiskade bara lite o det blev ingenting. Snart är det dags för Sundet och vi hoppas på mycket Torsk o Spätta.

16/9-2013. Lite fiske i Silverforsen idag och ja jag blev inte F.F. 2 Abborrar  som gick tillbaka. Ingen Öring hemma och det är så lite vatten i ån. Riktigt skön kväll i alla fall fisken kommer senare.

 14/09-2013 Provade lite spättemete i Oljehamnen Malmö igår. Vi hade några riktigt bra hugg men det var allt. Kanske lite tidigt på säsongen men måste bara prova.

  20/05-2013. Idag fiskade jag med Jan Hansson på hans vatten i Rönneå. Helt oslagbar natur o kanonfint väder. Inte blev det någon fisk men vad gör det en sådan kväll. Allt ifrån lugnvatten till strömmar. Nästa gång får vi kanske nått hugg med. Tackar Jan för en fin kväll.

 

Klagshamn idag med Arne, Agneta min kusin Arne Ahlbin samt frugan Joanne. Kanonfint väder men lite kallt i vattnet. Inte mycket fisk men själva tog jag 4 Horngäddor. Joanne tog 2, Arne P tog2 samt Arne A tog 3st. Nu var det ingen tävling men Jag vann .

           

 

14/04-2013. Idag åkte vi ned till Löddeå för att försöka oss på Abborrarna eller kanske få en stor Gädda. Det blev inget av det men Joanne tappade 2 Öringar och själva tog jag en på 52cm. Silverblank som en spegel. Inte helt fel.

09/04-2013. En båttur på Kävlingeån vid Rinnebäck med Frugan. Joanne tog 2 Gäddor o jag tog en liten en. Inga stora Gäddor hemma idag. Har kanske varit lite kallt på nätterna men de kommer snart hoppas vi.

          

3/3-2013. Idag tog Joanne o jag ut båten och åkte ned till Rinnebäck, Kävlingeån. Det var riktigt trögt fiske men till slut lyckades jag lura på en liten Öring. Joanne hade en riktigt stor Gädda på men ingen tafs så det slutade med tom lina. Nästa gång blir det tafsar på det är ett som är säkert.

 

 28/02-2013. Första fisketuren på länge och den gick till Kävlingeån. Efter ca.10min hade jag tagit 2 öringar  på min Rappala firetiger 9cm. Sen tappade jag ytterligare 2 st och en tog min wobbler. Dålig knut tror jag. Tog ytterligare en på 3kg. Ja de fick gå tillbaka då det var besor men vilken känsla. Fiskade med min Cardinal Stelh och det är nog den bästa rulle jag någonsin haft.

           

 

24/1-2013. Lite fiske i Rinnebäck men det var Kallt. Inga känn överhuvudtaget men en skön tur ändå.

 

11/1-2013. Äntligen en fisketur igen. Joanne, Nelly och Jag provade fiskelyckan i Malmö. Oljehamnen närmare bestämt men det blev bara några små hugg så vi grillade några hamburgare istället. Riktigt skönt att komma ut med spöna igen o det blir lite mera fiske nu hoppas jag.

29/9-2012. Ja så har vi varit i Mörrum. Inte gav det någon Öring eller Lax men en mycket trevlig dag med hyfsat väder och massor av Abborrar. Själva tog jag 5st i hyfsad storlek men visste ni att all "gråfisk" inte fick plockas upp. Den tillhör tydligen någon som arenderar det fisket. Tillsyningsmannen berättade det för oss och gråfisk är tydligen allt utom ädelfisk. Konstigt att det inte skrivs i informationen. Nu väntar jag på plattfisken o kanske Torsken som är fin på vintern.

27/9-2012. Silverforsen denna kväll och tillsammans med en gammal fiskekompis som jag inte fiskat ihop med på länge nämligen Rolffe. Det var roligt att träffas igen även om vi bara fick några Abborrar o smågäddor. Vi försökte även vid Rinnebäck men ingen Öring där iheller. Hoppas på Lördagen då Jag, Patrik samt Bengt "tupptämjare" och hans blivande svärson åker till Mörrum för att fresta Öringarna däruppe.

 

23/9-2012. Rinnebäck igen denna kväll men lika tomt som vanligt så jag tog en sväng ned till Silverforsen. Första kastet där och ÄNTLIGEN en Höst Öring på 2kg. Sen blev det några Abborrar och en Gädda med. Vidde kom ned dit med och han fick ett par Abborrar han med.

 

13/09-2012. Ny tur till Kävlingeån men som vanligt denna höst, ingen Öring. En st Id i 1,5 kilos klassen blev det och jag blev inte FF.

 

05/09-2012. Åter igen till Rinnebäck för några timmar Och ett riktigt bra Öringhugg men den gick iväg för mej. Ja ja det blev en liten Abborre och skön avkoppling och jag tror den sitter nästa gång.

 

26/8-2012. Ikväll prövade jag lyckan i Silverforsen men ingen Öring var på plats. Det blev 4 små Abborrar så jag blen ialla fall inte F.F. Kom även en riktigt bra åskskur så jag blev rikktigt blöt.

13/08-2012. Lite fiske med Widde i Billingemölla. Widde tog en del små Abborrar samt 2 fina Bäcköringar, själva blev det några Abborrar med samt en liten Öring. Otroligt fin kväll.

 

 

5/8-2012. Torskfiske på sundet. 7man som gav sig ut på sundet ifrån Lomma denna söndag. Fisket kunde inte vara bättre men tjejerna slog oss med att ta alla de största.Agneta tog den allra största o den vägde 10kg sen kom de upp en efter en 8,2,6,0 5,8. alla tagna av töserna. Själva blev det en hel del upp till 4kgo det är inte fy skam.

 

 

 

Lite fiske i Australien men den bästa tiden är i september. Jag fick 2 st bass en toadfish samt ett par bream så jag är nöjd även om mitt lilla hjärta Joanne o min lilla tös Nelly fick större fiskar They floged us. De fick till och med en genom ett träd o alla var större än Micks o mina. Mycket bra semester men lite varmt även om det var höst. Här kommer lite bilder o vi kommer att åka ner igen det är ett som är säkert.

 

 

 

 

30/09-11. Det blev en sista tur efter Öring i Kävlingeån. Mycket högt vattenstånd denna gången med och inte ett känn. Ja Ja men jag försökte i alla fall.

26/09-11. Liten tur ned till Rinnebäck men med mycket vatten i ån. En liten pinnagädda blev allt denna gång men jag hade ett riktigt bra hugg i forsen.

 

16/08-2011. Änligen lite tid till fiske igen. Ner till Kävlingeån för att prova lyckan. Mycket högt vattenstånd så det gick inte att fiska på så många ställen men vad gör det, jag fick hålla i spöt några timmar. Ja fisk blev det inte men jag tror september blir bra för Öringen med detta vattenstånd. Det måste löcka Öringarna att gå upp.

 

24/4-2011. Ut ett tag på ringsjön nu innan Gösen blir fredad idag. Det var svårt, vi bara tappade dem då de var så försiktiga. Ja Ja de är större i Juni som Joanne sa och då hoppas vi de hugger lite bättre

 

10/04-2011. Joanne och jag körde ned till Billingemölla ett tag idag. Högt vatten och inte så klart som jag hade väntat mej. Sa till Joanne att det står nästan alltid en Öring under bron. Hon försökte med mask och tappade den. Sen med en liten wobbler men den var inte intresserad. Lite senare tappade jag den på en en wobbler och då jag satte på en Mira spinnare. Pang där satt den. Det var allt vi fick denna dag men vi är nöjda ändå.

 

20/3-2011. Äntligen kunde Joanne följa med ut på en fisketur. Vi drog ned till Krutmöllan men tyvärr blev hon utan fisk idag. Själva fick jag en hyfsad Öring på 5 kg och det är inte helt fel. De tog på en liten Miraspinnare i guld.

 

 

 

14/3-2011. Joanne jobbade igen så det blev spöt i bilen och sen ned till Kävlingeån ett par timmar. Redan i första kastet tappade jag en Öring så det började bra tyckte jag. Sen blev det inte mera på en lång stund. Tänkte köra hem men ni vet: bara ett kast till. Satte på en ledad Rappala Guld Orange och då small det till. Fast fisk och en Öring på strax över 4 kg. Bytte strax efter det till min lilla Rappala och då blev det ytterligare en Öring. Inte så stor men ett par kg var den på. Tillbaka med en ledad Rappala och denna gång en i färgen Fire Tiger. Ett kast en Öring och den 3 för dagen. Nu är det tid att köra hem. Alla fiskarna tillbaka så jag kan ta dem till hösten om ni undrar. Vilken fiskedag! Önskar bara frugan varit med.

 

 

13/3-2011. Joanne skulle jobba så jag tog spöet och drog ned till Kävlingeån ikväll. Öringarna var så försiktiga. Tappade 3 st. En pytte liten Rappala guld orange blev valet och då satt de där. 2 st. med den största på nära 4 kg. Äntligen första fångsterna för i år.

 

 

12/3-2011. Vidde ringde men F.N jag jobbade så jag kunde inte hänga med. Lite senare så ja ett mms med en fin bild. Stort Grattis Vidde önskar jag varit med.

 

 

4/3-2011. Kävlingeån och Rinnebäck med Vidde. Inga hugg alls men en fin kväll ändå.

 

 

 

19/02-2011. Kallt idag med men jag kände att jag bara måste ut några timmar. Joanne jobbade så hon kunde inte följa med. Spunnen lina är inte bra när det fryser märkte jag. Hela spolen var en stor isbit så det blev till att byta rulle efter ett tag. Fisk blev det inte men bara att komma ut var skönt. Nu några kalla bilder ifrån Kävlingeån.

  

 

 

03/01-2011. Äntligen ut o fiska igen. Kallt kallt kallt, men jag hittade lite öppet vatten i Rinnebäck. Stannade bara ett litet tag och ingen fisk blev det men f,n det var skönt att komma ut igen.

 

16/10-2010. Idag provade Joanne och jag ifall det fanns någon Skrubba i Oljehamnen Malmö. Jag hade några små hugg som jag missade sen visade Joanne prov på sin finkänslighet och hon fick fisk på båda krokarna samtidigt. En fin Torsk på den översta kroken och en Skrubba på den andra. Tror inte jag sett detta innan. Gissa om hon var stolt.

 

 

10/10-2010.Åter till Kävlingeån och denna gång med både frugan och båten. Vidde och Roger fiskade även de ifrån båt och de fick några Gäddor och den största vägde ca 2,6kg. Själva fick vi bara en och den var inte så stor men vad gör det. Vi tar dom nästa gång.

 

 

29/09-2010. Sista dagarna för Öringen innan den fredas så Vidde o jag försökte lura dem att hugga våra wobblers men inte! Det fick bli korv denna kväll som så många andra men fi fick i alla fall frisk luft.

 

22/09-2010. Det blev en kort tur ner till Kävlingeån ikväll. Stannade till vid Rinnebäck och ja ett bra hugg i första kastet. En Öring på 3,54 kg och det högg på en pytteliten Rappala wobbler. Inte dåligt. Resten av kvällen gav inget mera men vad gör det, det är inte så ofta jag får en höstöring i Kävlingeån.

 

13-09-2010. Några timmar med Vidde i Kävlingeån ingen denna sköna september-kväll. Vidde tog en Gädda som var lite större än hans Wobbler samt en liten Abborre. Själva tog jag endast en liten Abborre. Bättre lycka nästa gång.

 

06-09-2010. Äntligen ute med spinnspöt igen. Ja det blev lite fiske i Kävlingeån med Vidde och vi fick några små Abborrar. Helt underbar kväll utan vind men med mycket sol. Måste ta mej mer tid att fiska nu när det är sista månaden för Öring innan den fredas.

 

 

04/07-2010. En kort fisketur på Ringsjön blev det idag. Joanne började starkt som vanligt med en Gädda på lite över 3kg och den tog hon på en sjunkande Rappala 11cm men sen blev det inte mera för henne. Själva tog jag 3 st Gösar och en på lite över 2kg. De högg alla 3 på en Rappala 11cm Fire Tiger. Joanne har ny keps på sej och vill gärna visa den.

 

 

27/6.2010. Följde med broder Bengt ut på Ringsjön idag. Det var hans första fisketur detta år. Kanonväder med lite vind och mycket sol. Det blev en Gädda och några små Gösar för mej och Bengt tog 3 Hyfsade Abborrar samt en hel del Gösar varav en kunde bli middag. Han tog även en liten Gädda.

 

24/6-2010. Joanne och jag tog en kvällstur på Ringsjön idag. Fint väder med bara svag vind och mycket sol. Det blev en hel del fisk men inget riktigt stort. Vi tog nog ett tjugotal Gösar men bara två som vi kunde behålla, sen blev det en hygglig Gädda på ca 3kg men den fick gå tillbaka den med. Jag tappade även en stor Gös vid båtkanten men så är det. Förlorar alltid de största. Joanne tog den största även denna gång och på den blinkande wobblern igen. Livet är håååårt.

  

19/6-2010. En liten tur ner till Kävlingeån blev det idag. Vidde hängde med och det var kul. Fisk fick vi inte mycket av men ett par små abborrar till mej blev det. Hyfsat väder men lite grumligt vatten.

 

6/6-201022/05-2010. Idag tog vi båten ner till Ringsjön ett litet tag. Joanne började ganska snabbt med en Gädda på ca 2,5kg och sen fortsatte hon med ytterligare två till i samma storlek. Hon tog även ett par fina Gösar och den ena fick bli vår middag. Själva blev det en hyfsad Abborre och tre Gösar av storlek mindre. vi tappade en hel del fisk med och nästa gång ska vi fiska lite senare på kvällen då vi tror att det ger lite större fisk. Wobblerna vi fiskade med var Bowe produkters blinkande igen. Helt oslagbara tycker vi.

 

 

Jo hon jobbar och jag hade inget att göra så det fick bli lite fiske. Snabbt ner till Barsebäck. Massor med Horngädda fick jag och vinden avtog helt. Då fick jag en liten Öring på ca1,5 kg . Den var riktigt blank och fin. Tillbaka igen med den, nästa gång är den större. Det kom mycket skit drivande i vattnet så jag körde hem men ganska nöjd ändå.

 

09/05-2010. En liten tur ner till Barsebäck på kvällstimmarna . Resultatet denna kväll blev en Horngädda samt en Öring på ca 2kg. Tappade ytterligare en Öring men annars var det ganska dött.

 

05/05-2010. Barsebäck idag igen. Roger och Vidde hade inte tid och Joanne jobbade så jag fick köra ensam. Vinden ökade och det blev riktigt kallt men trots det så tog jag 3st Öringar samt en Horngädda. Öringarna var inte helt blanka så de fick gå tillbaka igen. Storleken på dem var hyfsad och de vägde mellan 2 och 3kg alla 3. Inga bilder för jag gick inte iland med dem.

 

02/05.2010. Kusten tillsammans med Rogge idag. Blåsigt med mycket skit i vattnet så fisket blev därefter. Vi hade hoppas på Öring men nej. Mycket fisk efter men de ville inte hugga. det blev bara 1 liten horngädda och den var felkrokad till på köpet. Ja ja men nästa gång då tar vi dom.

 

25/04-2010. Första turen i Ringsjön för detta året. Svaga vindar och mycket sol. F.N vad livet är skönt. Joanne passade även med att ta en liten tupplur i båten efter en lång natts jobb. En liten Abborre vad allt vi fick men vad gör det. Nästa gång går det bättre eller nästa.

 

 

22/04-2010. Idag kom en kompis upp på mitt jobb och berättade att han haft 2 hyfsade Öringar efter senast han var ute och fiskade. Det är bara en liten å strax utanför Eslöv så jag sa till honom att vi ses där vid 5 tiden ikväll och så försöker vi ta dem. Jag var där 10 i 5 så jag hann göra några kast innan Uffe kom och hann även med att lura den ena av Öringarna till att hugga. Den vägde c,a 2,5 kg och fick gå tillbaka för tillväxt igen. När Ulf kom fortsatte vi neråt längs ån och en timme senare tog jag nästa Öring. Den var på c,a 2,3 kg och även denna fick gå tillbaka för tillväxt igen. Uffe tog en liten Gädda så ingen av oss blev utan fisk. Joanne jobbade så hon fick nöja sig med att se Öringarna på bild med MMS.

    

 

31/3-2010. Joanne och jag hade lite tid till fiske idag så i med båten i Rinnebäck. Mycket vatten men lite klarare än senast. På med en Rappala 9cm brungrön och ja där satt den! En Öring på 5,4kg. Joanne blev utan fisk idag men jag vet att hon kommer tillbaka. Det är snart dags för Gös i Ringsjön och jag har inte en chans att slå henne där. OBS ni alla som undrar! Öringen är tillbaka i vattnet igen.

 

 

 

25/3-2010. En tur ner till Rinnebäck tillsammans med Vidde och vi båda blev F.F. Mycket vatten i ån och en massa ursäkter men inget hjälper. Vi får ta dom nästa gång Vidde.

 

14/3-2010. Båten i vattnet idag och det känns skitbra. Frugan Joanne jobbade inte idag så äntligen kunde hon följa med mej ut igen. Rinnebäck fick det bli då det är lättast att lägga i båten där. Vattnet har stigit lite och så är det grumligt men hyfsat ändå. Ja idag blev jag F.F men Joanne tog 2 Öringar på en Rappala färg Firetiger. Den färgen är skitbra det är ett som är säkert. Vi hade en skön eftermiddag med mycket sol. Livet är skönt.

 

 

11/3-2010. Lite kvällsfiske i Rinnebäck igen. Isen har nästan försvunnit helt nu så det är snart dags att fiska ifrån båten igen. Kallt om fingrarna var det så jag stannade inte så länge. En Öring blev det och den vägde ca 2kg.

 

 

20/2-2010. 1 timmes fiske i Rinnebäck idag men det gav inget alls. Vattnet har börjat att stiga och isen att släppa lite längs kanterna så jag hoppas våren kommer snart. Jag är ganska trött på all snö nu men frugan Joanne hon älskar den. Nästa gång tar vi dom.

 

9/2-2010. Hade lite tid över idag så jag tog mitt spö och körde ner till Kävlingeån. Mycket is vid kanterna nu så det är inte lätt att få upp fisken när man väl fått den att hugga det är ett som är säkert. Jag tog 1 Öring på 3,5kg samt 1 på lite över 2kg idag. Jag hade en jädrans tur att få upp dem båda då båda två simma in under isen, men linan höll och det blev några bilder sen tillbaka med i vattnet igen. Lite bökigt att ta bilder med självutlösaren men det funka.

 

 

6/02-2010. Några timmar vid Kävlingeån tillsammans med Vidde idag. Vi provade både Silverforsen och Rinnebäck men nej inte ett känn. Bättre lycka nästa gång sägs det så vi hoppas på det.

 

29/1-2010. Idag drog jag iväg till Rinnebäck för att fiska lite. Joanne jobbade så jag fick fiska ensam idag. Det är roligare när hon är med men vad gör man. Mycket snödrivor att pulsa i nu efter stormen så skorna blev fulla med en gång. Måste ha läderstövlar nästa gång. Isen längs kanterna var kvar så det är svårt att fiska där men det är fortfarande lite öppet vatten som tur är. Det blev 1 Öring som högg på en liten Rappala och den vägde 2,6kg.

 

 

20/01-2010. Detta fick bli den sista fisketuren för Graeme nu innan han åker hem till Australien. Kävlingeån är målet denna gång även om det är mycket is längs kanterna och svårfiskat. Graeme fick en Öring på 2,1kg i Silverforsen så nu är han nöjd och glad. Den högg på en liten Rappala. Själva tog jag en i Rinnebäck på en liten Reflexspinnare. Den vägde 1,9kg. Joanne blev utan fisk denna gång men hon kommer tillbaka det är ett som är säkert.

   

    

 

14/01-2010.Ännu en fisketur på isen med Graeme. Ännu en gång fick det bli Ringsjön då Kävlingeån är igen frusen. Joanne fick en Mört på pimpeln men både jag och Graeme blev F.F igen, ja ja det kommer flera gånger och då tar vi dom.

   

 

 

07/01-10. Återigen ute på Ringsjön denna dag. Utan fisk igen men Graeme tappade i alla fall en. Kallt var det med så vi stannade bara en kort stund. Tog en bild när Graeme solbadade hemma i Ämnaröd istället för flera bilder på isen.

 

 

06/01-10. Joanne och Graeme var ute på isen för första gången i sina liv idag. Ja det blev lite pimpelfiske på Ringsjön idag för oss. Ingen fisk men en kanon fin dag som smakar mera. Jag glömde min jacka hemma så det blev lite kallt på slutet men vi försöker nog imorgon igen då med jacka på.

 

03/01-10. Årets första fisketur idag och det känns kanon. Rinnebäck fick det bli då de flesta ställena var frusna och det var is på kanterna även här. Kallt var det med 13 minus när vi körde hemifrån. Stannade bara ett ca 1 timme men det var skönt att komma ut igen. Fisk fick vi inte men en annan fiskare tog en Öring på 2,4kg i andra kastet. Stort Grattis till dej Richard.

 

 

29/12-09. Årets sista fisketur och vi fiskade lite i Billingemölla. Det blev ingen fisk men vädret var kanon. Graeme var med och fick se lite av vår natur här. Det blir förhoppningsvis snart en ny fisketur och då med lite fisk med. GOTT NYTT ÅR på er alla.

 

 

 

18/10-09. Äntligen ute på en fisketur igen. Det har varit mycket jobb med huset och dåligt väder när vi har haft tid men nu äntligen. I med båten i Ringsjön och ut ett par timmar. Vi provade vår nya elmotor som är en Rhino och den fungerade perfekt sen hade Graeme skickat lite nya drag och wobblers ifrån Australien och de måste bara prövas de med. Vi fick inget på dem denna gång men på Bowes Produkters blinkande wobblers blev det ett par Abborrar. Joanne tog en och jag en så ingen av oss blev F.F. Kallt var det med så nästa gång får det bli med mera kläder på.

 

 

 

17/9-09. En timme vid Silverforsen för att se om Öringen var där ikväll. Mmmmm Ja en liten Bäcköring blev det men den fick gå tillbaka för tillväxt. Det var ju de lite större jag var ute efter. Det får bli ett nytt försök nästa vecka.

 

12/9-09. Äntligen lite fiske igen. Ner med båten i Kävlingeån ett par timmar. Det blev inte mycket fisk men vad gör det. Där är svårt att fiska nu då hela ån är igenväxt. En liten Abborre var allt vi fick samt massor av lugn och ro.

 

19/8-09. Kanon fint väder med nästan ingen vind o då blir det några timmar i Ringsjön igen. Själv hade jag ett hugg sen var det slut men Joanne fick en riktigt fin Gös på 2,4kg. Hon tog den på en Strike Pro wobbler. Vädret blev sämre när vi var där ute och det började blåsa mycket.

 

17/8-09. Frugan jobbar och jag är trött på att isolera ovanvåningen i huset så jag ringde Vidde. Visst han var pigg på att fiska ett litet tag. Det fick bli Silverforsen för det är ganska nära. Det blev bara en liten Abborre var men vi såg Öringar hoppa så de är där. Det är bara att försöka igen. Förr eller senare tar dom.

 

1/8-09. Det var länge sedan vi var ute nu så riktigt skönt att ta en fisketur igen. Det blev Ringsjön och vi hade köpte ett per nya wobblers av märket Nils Master och Strike Pro såna som Jörgen Larsson använder i sin dvd film. Med dessa kunde vi inte bli utan fisk det bara är så. Mja nu struntade Gösarna i våra wobblers så det blev köttbullar till middag igen men nästa gång då tar vi dom.

Arne och hans fruga Agneta var ute och fiskade torsk på sundet tillsammans med några andra kamrater och de fick mer än 3 hundra kilo Torsk. De var mycket ömma i armarna vill jag säga.

 

 

13/7-09. Ikäll har Roger, Simon och Vidde varit i Tollerupssjön och fiskat Regnbåge. Själv hade vi tyvärr inte tid men nästa gång hoppas jag att vi kan följa med. Fisk fick de alla. Vidde tog två sen tog Simon och Rogge vars en. Stort Grattis grabbar.

 

 

10/7-09. Lite fiske denna kväll i Ringsjön igen tillsammans med Arne och hans fru Agneta. Ja inte blev det någon fisk men "herre jösses" ni kan tro att korven smakade gött.

 

 

29/6-09. Äntligen tid till en liten fisketur igen efter all flyttning. Vi har köpt hus så det har varit fullt upp att göra. Denna onsdags kväll blev det Ringsjön igen och jag fisk en liten Gös. Joanne fick en liten Gös hon med så ingen blev F.F av oss. Förhoppningsvis är vädret med oss till helgen och då blir det en ny tur med mera fisk.

8/6-09. kl 8 på kvällen och vi sticker iväg till Ringsjön ett litet tag. Jag tappar en hyfsad och Joanne tar som vanligt en Gös i hyfsad storlek, sen tappar hon en med innan vi vänder hemåt.

6/6-09. Mycket blåsigt på sjön idag så det blev bara en kort fisketur. 1 st Gädda på ett par kg blev det och det var i Västra sjön jag fisk den. Joanne blev utan idag men det kommer säkert nästa gång.

5/6-09. En regnig kväll på Ringsjön men med riktigt bra väder mellan skurarna. Allt i båten blev blött utom skeppshunden Bonnie. Fisk fick vi med och det var Joanne som tog de största och de flesta Gösarna som vanligt. Hon tog 3 st och jag tog 1 samt 3 gäddor i bra storlek. Allt på blinkande wobblers.

 

1/6-09. 11 Gösar och 1 Abborre blev resultatet idag. Vi var i Ringsjön igen och vädret var kanon bra. Frugan tog de flesta och den största av Gösarna så hon får rensa de 4 vi tog hem. De flesta av Gösarna tog vi på de blinkande wobblerna från Bowe Produkter och Active Lures. De är helt outstanding i skymningen. Fiske Giganten i Malmö säljer dem så är ni där köp en och prova, ni blir nöjda det lovar jag. Modellen är Super 1 eller Titan Strike. Abborren samt 4 gösar togs av mej. Här kommer några bilder.

   

31/5-09. Ringsjön idag igen och det var lite blåsigt. 4 Gäddor samt 1 hyfsad Abborre tog jag och Joanne tog 1 Gädda, 1 Abborre i bra storlek samt 1 Gös. Abborrarna blir vår middag imorgon de andra fick gå tillbaka för tillväxt.

  

 

25/5-09. Lite vind och mycket sol så idag provade vi Ringsjön. Kanske någon Gädda eller stor Abborre var på hugget. Det blev ganska bra fiske med 2 Gäddor samt 5st Gösar. Hoppas Gösarna hugger lika bra nästa månad när vi kan ta hem en till middag. Joanne tog den största Gösen men vi vägde inte någon då all fisk snabbt släpptes tillbaka.

     

23/5-09. Vi fiskade vid Örtofta idag och hoppades på lite Gädda. Ingen Gädda var hemma men 3 st små Abborrar fick vi så vi slapp att bli F.F.

 

17/5-09. vi fiskade i Rinnebäck tillsammans med Rogge o Vidde idag. Svårfiskat som bara den, inget ville hugga på våra wobblers. Rogge tog 2 små Gäddor och Vidde tog en liten, liten mycket liten en. Själv tog jag en lite "större", Joanne fick inget idag men det kommer nästa gång.

 

10/5-09. Barsebäck och vadarstövlar idag. Joanne tittade efter hajar men det har vi inga här. Hon vadade för första gången och vi tappade en hel del fisk men båda blev F.F denna dag.

 

 

9/5-09. Billingemölla var målet idag. Det blev 2 timmars fiske och Joanne tog sina första Bäcköringar. Själv tog jag 1 st Öring men Joanne tog 2 samt den största med. Bara att gratulera henne. Titta och njut.

  

 

27/4-09. Min lediga måndag och fint väder. Det blev fiske efter Horngädda vid Sjöbobadet Barsebäck. Det blev ett tiotal Horngäddor och det var första gången Joanne såg dem leka. Hon lärde sig snabbt att få dem att hugga. Själv tog jag en liten Öring samt några Horngäddor med.

 

 

25/4-09. Årets tur till Mörrum gav inte så mycket fisk men vädret var kanon med blå himmel o mycket sol. Lite kallt i vinden som det ska vara i April månad. Öringen och Laxen lyste med sin frånvaro men 1 st Abborre kom upp och det var jag som fick den att hugga. Vikt 550gr och den högg på en wibrax-spinnare. Nu hade vi ingen tävling denna gången ihäller men det var jag som vann då alla övriga blev F.F

   

   

19/04-09. Fint väder denna söndagsmorgon och då blir det fiske. Vi valde mellan Ringsjön eller Rinnebäck och det blev Rinnebäck, Kävlingeån som blev vårt mål idag. Det blev lite Gädda för oss med den största på 3,2kg. Allt som allt tog vi 5 st och det är hyfsat tycker jag men jag saknar de lite större. Kanske nästa gång.

   

 

13/4-09. Två Gäddor och en Abborre blev resultatet idag När Joanne och jag fiskade vid Rinnebäck. Joanne tog Gäddorna och jag stod för Abborren, sen satte jag en krok i fingret med och den satt djupt. Men med en tång och lite lirkande så gick det att få ut den igen. Tappade även 2 Öringar men vad gör det.

 

 

12/4-09. Idag blev det Kävlingeån vid Örtofta och Jag och Joanne fiskade tillsammans med Vidde o Roger. Vädret var strålande med blå himmel och mycket sol. Fisket var inte på topp alls det kan man lugnt säga. Det blev en Gädda för Roger och själv fick jag en Gädda med och det var allt. Min Gädda var lite större än Rogges så Joanne och jag vann tävlingen.

 

10/4-09. Ringsjön blev det idag men usch vad blåsigt och kallt. Ingen Gös ihäller men det blev 2 Gäddor. Jag tog en på 4,6kg och Joanne tog en lite mindre. Hennes Gädda släppte jag i innan den kom upp då jag inte ville använda håven så tyvärr blev det ingen bild på den.

 

29/3-09. Frugan och jag tog en liten tripp till Kävlingeån idag. Det var riktigt vårväder med sol och nästan ingen vind. Det blev 1 Öring för min fru Joanne och 1 för mej med. Båda högg på Rappala wobblers som vanligt.

 

 

22/3-09. En kall dag på Ringsjön blev det idag. Arne Persson och hans fru fiskade med deras båt och jag o min fruga ifrån våran. Ingen av oss fick fisk så vi grillade lite korv nere vid klubbstugan istället. Arne fick provat lite Jerk-wobblers och vi fick båten provad i sjön. Nu hoppas vi på lite varmare väder o då kommer fisken också.

 

14/3-09. Idag blev det några timmar vid Kävlingeån igen. Joanne var den ända som fick fisk denna dag, en Gädda tog hennes Rappala. Själv blev jag F.F men vad gör det. Måste ta dem nästa gång. Och Kapten Torsk: vi släppte tillbaka den ifall du undrar.

 

 

3/3-09. Joannes bror Graeme är här i Sverige tillsammans med sin dotter Nikita och idag tog vi ut dom på en fisketur i Kävlingeån. Själv fiskade jag inte utan jag körde båten till de olika platserna vi fiskade på. Joanne och de andra var snabbt i full gång och det gick fort att fånga den första fisken. Redan efter 15 minuter hade Graeme den första Gäddan på kroken o sen ramlade det på av bara farten. Graeme tog 3 Gäddor och en Öring och Nikita tog en Öring på ca 2kg. Det var deras första fiskar fångade utanför Australien så det var en riktig fullträff. Joanne tog en Öring hon med och den blev dagens största med en vikt på 2,7kg. Vilken fiskedag, det kan inte bli bättre än så här.

  

 

  

 

22/2-09. Idag provade vi vår nya båt och motor. Det var riktigt skönt att komma ut ett par timmar och vår Ryds 425 gick skitfint att fiska ifrån, Motorn helt kanon, en sprillans ny Suzuki 2,5 hk. Fiskade gjorde vi med och det var Joanne som stod för fångsten idag. Hon tog sitt livs första Gädda och den vägde 2kg. Själv fick jag inget (och det har jag fått höra) men jag tar dom nästa gång. Nästa vecka kommer Joannes bror Graeme och hans dotter hit. Det skall bli roligt att visa dom lite Svenskt sportfiske.

 

16/2-09. Fick lite bilder i min mail idag och ja Grabbarna har varit ute o fiskat. Micke tog sin första Öring i Krutmöllan vikt ca2,5kg dte är bara att lyfta på hatten. Rogers o Viddes fiskar är från förra veckoslutet och är det inte en Sutare Vidde har fått på. Grattis grabbar.

  

 

12/2-09. Vi har skaffat en ny båt att fiska med . Det är en Ryds 425 och till den har vi en Suzuki 2,5hk 4 takts motor. Nu bygger vi om släpen till en trailer och sen så är det fiske.

 

25/1-09. Joanne, jag och vår lilla båt åkte iväg till Rinnebäck idag. Lite kallt med dimma men annars helt OK. Började med 1 Gädda på3kg sen blev det 2 st Öringar på 1,6 och 2 kg. Ännu 1 Gädda fick avsluta denna fiskedag då vi började frysa lite. Alla fiskarna högg på Rappala wobbler färg Abborre.

 

17/1-09. Hyfsat väder idag och då blir det fiske. Vi fiskade vid Krutmöllan och Rinnebäck och ja minsann: det blev några Öringar idag med. Joanne tog 1st på ca 1,5kg och jag tog 2st. Den ena var som Joannes och den andra på ca 3,5kg. Träffade även en gammal arbetskompis där nämligen Kent Skog. Han gjorde allt för att skrämma iväg fiskarna.

  

 

 

11/1-09. Brrrrrr kallt denna dag men vi fiskade lite ändå. Vi var vid Rinnebäck och Silverforsen men inget hjälpte idag. Alla 3, Jag, Joanne och Vidde blev F.F. Vi får ta dem nästa gång, då är de större.

  Länkar

4/1-09. Söndag igen och kallt med minusgrader i luften men det är inte något som hindrar oss ifrån fiske. Idag körde vi till Rinnebäck igen och även Vidde kom dit för att fiska lite. Spö-öglorna frös igen för oss så linan fastnade. Fisk fick vi ändå. Jag tog 2 Öringar på 1,7kg och 2,6kg. Joanne tog 1 öring på 1.7kg hon med. Öringarna släpptes tillbaka efter fotografering. Vidde blev utan fisk denna gång men jag är säker på att han kommer igen nästa gång .

    1/1-09. Äntligen Öringpremiär igen. Det blev en tur ner till Kävlingeån med min fru Joanne. Silverforsen fiskade vi först i men utan resultat, sen drog vi iväg till Rinnebäck och där hade jag ett bra hugg men det var allt för mej. Joanne däremot fick på en fin Öring på en Miraspinnare. Det var hennes första Öring här i Sverige men inte den sista det är jag säker på. 2,620kg vägde den. Vädret kunde inte vara bättre då vi hade lite solsken och nästan ingen vind.

 

 

 

14/12-08. Lite fiske i Malmö hamn blev det denna Söndag. Inte fick vi något men det var skönt att komma ut ett tag. Bonnie blev kvar under täcket i bilen då det var ganska kallt. Nästa helg blir det en ny tur ifall vädret är ok.

 

30/11-08. Det blev lite skrubbe fiske för mej och Joanne igen denna Söndag. Kallt och lite blåsigt samt inte så mycket fisk. 2 skrubbor blev det för oss och det är alltid något.

 

 

 

23/11-08. Joanne och jag körde till oljehamnen idag för att fiska flatfisk. Soligt och klart, nästan ingen vind. Vi hade grillen med så det blev grillad korv därute. Dåligt med flatfisk men en del fiskare fick lite små sill där. Jag och Joanne fick en grann Torsk och det var tack vare Joanne. Jag var på väg till bilen för att hämta lite grejor när Torsken högg och hade inte Joanne tagit spöet så hade det varit i hamnbassängen. Nu blir det en fin middag till oss istället.

 

8/11-08. Det blev Simrishamn idag tillsammans med min wifeii Joanne och batdog Bonnie. Vi var ute efter Piggvar men nej de var inte där idag. Det blev en liten skrubba för mej och det var allt vi fick. Vi hade bra väder och nästan vindstilla.

  

2/11-08. Idag Körde Joanne o jag till oljehamnen för att fiska flatfisk. Vädret var fint med bara lite vind men vi saknade solen. Joanne fick sin första Skrubba och jag blev F.F. men vad gör det en sån dag.

 

14/10-08. Joanne och jag fiskade lite i Kävlingeån idag. Joanne fick sina 2 första Abborrar sen hon kom till Sverige, jag fick en jag med så ingen blev F.F.

  

 

29/9-08. Idag provade Vidde och jag min lilla Triss25 med elmotor. Den gick väldans bra att fiska ifrån men batteriet var inte så bra. Det varade bara i 2 timmar sen fick det bli årorna. Vidde fick en Gädda och jag en liten liten Abborre. Nu blir det inte fiske på ett tag för min lilla fruga kommer från Australien på Söndag. Så fort hon har funnit sig tillrätta så blir det fiske tillsammans med henne och mina vänner igen.

 

 

28/9-08. En liten kort fisketur till Rinnebäck med Vidde och det blev ett par Abborrar idag igen.

 

24/9-08. Ett par timmar vid ån igen men ingen fisk. Vidde tog 1 Abborre men det var allt för denna gång.

 

21/9-08. 1,5 timme vid ån ikväll men det gav inget. Vattnet hade stigit under natten så det kanske lockar flera Öringar att stiga.

 

20/9-08. Ikväll blev det några timmar i Silver forsen tillsammans med Vidde. Vi provade i Lilla Harrie först men inget där. Vidde hade varit i Rinnebäck förut och fått en Abborre där. I Silverforsen tog jag en Abborre samt en Havsöring på 3,5kg. Inte helt fel.

 

17/9-08. Vi fiskade några timmar i Lilla Harrie ikväll men utan framgång. Det var jag, Vidde och Roger.

 

30/8-08. Fiske efter Torsk med Bengt och Ted i sundet och det blev ett par Torskar för mej innan det blåste upp så vi fick gå in. Ted fick 1 och Bengt blev F.F

 

 

22/8-08. Lite kvälls fiske igen vid Silverforsen i Kävlingeån tillsammans med Vidde. Mycket skön kväll, ingen vind och 20 grader i luften. Det blev en del Abborrar för oss båda och det är inte helt fel.

 

 

20/8-08. En timma vid Kävlingeån ikväll och det blev 1 liten Gädda samt 10 hyfsade Abborrar igen. Fick allt på Myran spinnaren Sting och den är bra till Regnbåge med har jag märkt.

17/8-08. En kort tripp till Tollerupssjön ikväll. Ganska blåsigt och jätte mycket folk där. Det blev en regnbåge för mej och det är inte helt fel.

16/8-08. Ett par timmar vid Kävlingeån till sammans med Vidde. Roger är i Turkiet på semester så han har inte varit med på ett tag. Det blev ett tiotal Abborrar för mej samt en liten Gädda. Vidde fick även han en del Abborrar. Nu väntar vi på att Havsöringen. skall börja stiga. Det behövs lite mera vatten i ån för det är så lågt vattenstånd nu.

 15/8.08. Ikväll blev det lite fiske i Billinge mölla. Lite Wilmastek och korv att grilla, potatissallad till det. Det satt som en fläskläpp. Fiskade gjorde vi med och det blev 5-6 Abborrar och en Gädda för Vidde. Själv tog jag säkert 20 Abborrar och sen blev det 1 Bäcköring med.

 

 

8/8-08. Fiske i Tollerupssjön tillsammans med Vidde igen. Det blev 1 Regnbåge var samt jag tappade 2. Lite blåsigt men skönt ändå.

 

6/8-08. Följde med Arne Persson på en fisketur på Ringsjön ikväll. Lite blåsigt men helt ok ändå. Arne tog 2 st. Gäddor samt 6st Gösar men det var bara en som höll måttet. Själv blev det 6 st. Gösar med men alla var för små. Vi tog samtliga fiskar på de blinkande wobblerna ifrån Bowe produkter. Jag hade en gul och Arne en blå. De är skitbra och har fin gång.

 

3/8-08. Vidde och jag tog en tur till Tollerups sjön ikväll. Lite varm i vattnet så det var kanske inte de bästa förutsättningarna för Regnbågsfiske men vad gör det. Rogge kunde inte följa med och vi led med han. Jag tog en Regnbåge på en Wippspinnare och Vidde tog en Regnbåge han med på en liten spinnare. Vikt omkring 1 kg på båda.

 

 

2/08-08. En timme vid Kävlingeån ikväll och det blev 1 liten Gädda samt en del Abborrar. Alla tog på en liten Reflex spinnare.

 

 

27/7-08. Några timmar vid Silverforsen med Attila och hans dotter Emmy ikväll. Emmy och jag hjälptes åt att dra upp 4 Abborrar och Attila fick en. Vilken kanon kväll. Vädret är skönt med sol och värme.

   

 

 

24/7-08. Rogge och tog en tur på ån ikväll. Rogge tog en Gädda och själv blev det detsamma men min var bara en liten gäddapinne.

 

21/7-08. Det blev några timmar vid Kävlingeån ikväll med. Kanon fint väder med svag vind och soligt. Vidde fick några Abborrar och Jag fick det samma + första nystigna Havsöringen för i år. Den vägde 1,4kg och högg på en Reflex zebra 7g nere vid Silverforsen.

 

 

20/7-08. Kävlingeån ikväll och Vidde o Jag provade att fiska vid Stävje och skjutbanan. Mycket svårt att gå där då allting är överväxt. Tog några Abborrar och sen körde vi till Silverforsen. Några Abborrar till för båda var allt denna kväll.

 

16/7-08. Ringde Vidde ikväll och han är alltid på hugget så det blev några timmar vid Billinge mölla. Första kastet och Gäddan som jag tappat så många gånger var min. Efter ytterligare 10 min så hade jag även fått 2 små Bäcköringar. Det blev inte mera denna kväll för mej men Vidde fick en liten Abborre så han slapp att bli kallad F.F.

 

 

13/7-08. Några timmar vid Kävlingeån ikväll. Det blev ett 10 tal Abborrar och en liten Gädda. Skönt att ha mina egna spön och rullar igen men saknar Australien skit mycket.

 

 

10/7-08. I dag blev det lite fiske i Billinge Mölla med Roger o Vidde. Jag fick några Abborrar och Roger det samma, Vidde tog 1 Bäcköring samt några Abborrar han med. Riktigt trevligt att träffa grabbarna igen.

 

 

 

5/7-08. Fiske hemma i Sverige igen med brorsan Bengt och Ted på Ringsjön. Bengt och jag fick några små Gösar som vi släppte tillbaka. Ted fick en hyfsad Gös på ca 1,5kg och den tog han på en Rappala.

 

29/6-08. Sista dagen av min semester i Australien och Joanne (min hustru) och jag fiskade med Micky och Reece i en liten Creek när tidvattnet kom in. Nu var det ju ingen tävling men Jo o Jag vann med 3 St. Tailors. Pågarna fick inget så jag förklarade vad F.F är och att de var det. F.P på engelska. Vi slog dem på deras hemmaplan skitkul.

   

 

25/06-08. Fiskade lite med Joanne och Graeme idag. Varmt o soligt men lite fisk. Jo och jag tappade några och Graeme tog 2st Bream. Mycket svara att fånga, de bara nafsar och betet ar stora bitar av Multe.

  

 

 

11/06-08. Ny fisketur idag och det gick skit bra. Jag fick en Bream, Jo fick 3st och Graeme fick minst 5 och han tog den största med. Fiskar nästan bara med småfisk fisk som bete, och det fungerar bra.

   

 

 

06/06-08. Lite krabbfiske med mersmak. Vi tog hem 6 stora Mudkrabbor och 1 sandkrabba. Vi släppte tillbaka alla honor. Fiskade lite med och fick några Bream och några whiting samt en liten fisk de kallar Happy moment. De sticks och sen varar varken minst ett par timmar. Har kommer lite bilder. Den stora fisken Jo håller upp ar bara ben kvar av resten tog Hajarna.hahahaha.

 

11/5-08. Idag fiskade Vidde och jag I Billingemölla. Vi grillade lite korv och åt det med tunnbröd och potatissallad. Skitgott. Jag tog ett par små Bäcköringar och en Gädda, Vidde tappade ett par öringar men vad gör det en sådan kväll.

 

10/5-08. Några timmar vid verket ikväll tillsammans med Ken. Skitfint väder och en riktigt skön kväll som gav oss några horngäddor. Inga Öringar var på hugget men vad gör det. Fiske det är livet.

 

4/5-08. Idag drog vi iväg till Barsebäck igen. Vädret var kanonfint med lite vind men lite lågt vattenstånd. Horngäddorna var där men det var mest små. Rogge kom lite senare och fiskade fluga hela tiden. Han börjar bli riktigt bra på att kasta nu. Vi hade ingen tävling men JAG vann med 5st Horngäddor och en Öring. Vidde tog 2 Horngäddor och Rogge blev F.F.

 

 

28/4-08.Vidde och jag var I Kävlingeån ett par timmar idag. Jag blev F.F men Vidde fick en Gädda som han släppte tillbaka.

 

 

 26/4-08. Idag har grabbarna varit i Mörrum och Fiskat. Det var Bengt, Rogge, Ted, Simon, Vidde och Lalo. De hade skitbra fiske där och alla fick fisk. Själv var jag i Barsebäck en halv timme men det var så mycket gräs och tång i vattnet så jag körde hem igen. Hann ta ett par Horngäddor så jag blev inte F.F.

 

25/4-08. Barsebäck igen ikväll. Västliga vindar brukar vara bra där och det var det ikväll. Tog 3 st Öringar men släppte tillbaka dem då de var i minsta laget. Träffade 3 killar ifrån Staffanstorp där. De hade bra fiske de med, Fredde tog 9 Öringar och Janos o Magnus tog ett par samt 1 horngädda med. De tappade en hel del fisk de med. Trevliga killar och vi kommer säkert att ses där flera gånger.

 

 

23/4-08. Ett par timmar vid verket ikväll och mycket fisk där. Tog 2 st blanka och tappade många. Förstår inte varför de hugger så dåligt. Men men det är roligt i alla fall.

 

20/4-08. Barsebäck igen för oss men ingen fisk alls. Ett par små hugg det var allt.

 

18/4-08. Ett par timmar vid Barsebäck igen ikväll. Ett hug och en fisk som följde efter var allt för mej ikväll. Vidde kom dit vid halv sju tiden och han hade ett känn han med. Båda F.F ikväll. Söndag blir nästa tur och då är dom större.

 

 

16/4-08. Roger, Vidde och jag körde till Barsebäck för lite kvällsfiske. Hyfsat väder men lite kallt om fingrarna. Inga handskar idag då jag skickade iväg dem till Rogges och Viddes jobb så de fick känna lite fiskdoft efter min senaste tur. De kunde ju inte vara med. Dagen var ganska bra för mej med 1 fisk på ca 1,8 kg och en på lite över 2kg. Strax efter jag tagit min första Öring ropade grabbarna på mej att de hade dubbelhugg och gissa vad de drog upp!!!!!!!! F.N. mina handskar och vilka leende de hade. Ja ja jag hade nog förtjänat det. Vidde tog i alla fall en Öring han med lite mindre än mina förstås och Roger tappade ett par. Skön rolig kväll. Tack grabbar.

 

   

14/4-08. Kände för att sticka iväg och fiska lite ikväll. Lite sent då klockan var över fem. Barsebäck vid verket fick det bli igen. Andra kastet och en blank Öring på ca 2kg högg mitt snaps drag. Denna kväll var min det kändes direkt. 6 Öringar blev det samt en del som jag aldrig fick upp. Du Vidde idag skulle du och Rogge varit med. Måste kännas hårt och jag lider verkligen er.

 

13/4-08. Vidde och jag var i Barsebäck några timmar men fisket var dåligt. Vidde hade en efter men det var allt.

 

 

12/4-08. Var i Barsebäck vid verket några timmar ikväll. Kanonfint väder med lite vind. Fisken var där men den högg väldigt försiktigt. Tappade 3 st. och hade många efter. Tog 2 st. blanka på Gladsax snaps blå-silver. De var för fina att ta hem så de fick gå tillbaka till vattnet. Mycket bra inte F.F idag grabbar.

 

6/4-08. Roger och jag tog ett pass på Kävlingeån idag. Det hade regnat mycket natten innan så vattnet såg ut som soppa. Det var alldeles grumligt och det hade stigit ganska mycket med. Mycket svårfiskat. Roger tog 2 små Gäddor o själv blev jag återigen utan fisk

 

 

 

 

4/4-08. Några timmar vid Kävlingeån igen men ingen fisk alls. F.n detta är inte bra man börjar ju tappa självförtroendet nu.

2/4-08. Har varit ute och fiskat ett par gånger i Kävlingeån men inte fått upp något. Vidde har tagit en Öring på ca 2kg men själv har jag tappat mina. I dag tog Roger 1 Gädda och Vidde 2 st. Återigen blev jag FF. Skit ja ja de kommer så småningom vi får se på Söndag då kanske Roger och jag drar iväg med båten. Ja Vidde o Roger nu har jag uppdaterat sidan fast jag inte fått något så inga flera pikar.

 

 

8/3-08. Nu har Vidde varit ute på egen hand och ja det är bara att gratulera nybörjaren. Inte helt fel Vidde den är grann. Säger det med dina egna ord:

Nu är det slut på FF för min del ?? Tog en havsöring i Rinnebäck på 5,8 kg i lördags kl 13:00 på en ledad Rappala i färgen FT
Nu väntar vi bara på att du också får en hyfsad fisk för du har ju bara fått smått skit Doktorn hälsar och hoppas att det går över
snarast de är inte bra att vara FF för länge.

 

 

26/2-08. Roger och Vidde körde ut till kusten vid Vikhög idag. De drog iväg redan vid 8 tiden och Roger tog en liten blänkare där. Jag får bild på den senare hoppas jag. Sen körde de till Barsebäck med men mycket vatten och hårdvind gjorde att de körde tillbaks till Vikhög. Jag Var där vid 3 tiden men fick ingen fisk. F_n det var ju nästan storm och mycket gräs i vattnet.

 

 

 

 

24/2-08. Idag Söndag blev det en tur på Kävlingeån med min båt. Det var jag, Roger och Vidde som fiskade några timmar där. Vädret var ganska blåsigt och lite kyligt. Det började bra då jag fick en Öring ganska snabbt och sen tog Rogge med en. Jag tog ytterligare 2 Öringar och en Gädda. Rogge tog sammanlagt 2 Öringar och en liten Gädda. Samtliga fiskar hade mycket bättre längd än vissa tidigare har haft. Nu undrar ni säkert :ja men Vidde då? Nja idag var det svårfiskat och då brukar man sålla agnarna från vetet som man säger, med andra ord Vidde blev F.F. Vi vägde endast en Öring och det var den största som Rogge fick. Den vägde 2,7kg. De andra låg mellan 1,5-2,0kg. Min Gädda skulle jag tippa på ca2,5kg.

  

 

 

20/2-08. Vidde, Roger och jag drog iväg till Vikhög ikväll. Vilket kanon väder och solnedgången, kan inte bli mycket bättre. Ja det är klart vi kunde fått lite fisk på kroken för det var dåligt med det. Vidde fick en liten Öring men som Roger sa: det var knapp "picka längd på den så den räknar vi inte" Skall det vara skall det var riktigt storlek på dem. Men det är klart FAN Rogge du och jag blev F.F! men inte Vidde.

 

  

 

 

18/2-08. Ett par timmar vid Lilla Harrie, Kävlingeån idag. Ganska fint väder med solsken och 8+ men lite mycket vind. Ingen fisk var hemma så det blev ännu en dag då jag blev F.F.

 

 

17/2-08. Ken och Jag tog en liten tur till Krutmöllan idag. Lite kallt i vinden och ingen fisk men vad gör det, vi slapp rensa.

 

16/2-08. Idag fiskade jag vid Krutmöllan i Kävlingeån. Resultatet blev en Gädda i bra kondition på 3kg. Rappala flyt ledad tog den på. Vädret var hyfsat men kallt.

 

 

4/2-08. En kort fisketur i Kävlingeån Lilla Harrie och det blev en Öring på 2,5kg. Tog den på en Rappala som vanligt.

 

3/2-08. Rogge och jag drog iväg till Barsebäck för lite kustfiske. Hyfsat väder men ingen fisk så vi blev F.F båda.

 

 

Start | Australien | Vännerna | Senaste | Fotogalleri | Gästbok

Webbplatsen uppdaterades torsdag 18 januari 2018